Najnowsze przepisy
Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):0,5... ⇖ 11
Ajvar - pasta z papryki i bakłażana
Ajvar to pasta z pieczonej papryki i bakłażana.Robiłam ajvar z innego przepis i też jest pyszny.Proponuję zrobić także i tą wersję rodem z Macedonii bo smak jest o niebo głębszy i choć tych papryk dojrzewających w słońcu ze specyficznym aromatem u nas w Polsce nie kupimy, nasze papryki i tak są znakomite aby wykonać tę pastę.W Macedonii podawano nam ją na każdym kroku.Roboty...
Przepisy z bloga
Omlet na śniadanie to idealne rozpoczęcie dnia. Można je... ⇖ 35
Ciasto idealne na cieplejsze dni bo musi przebywać w... ⇖ 138
Co to jest kapsalon? już wyjaśniam: Kapsalon to bardzo... ⇖ 32
Nieprzyzwoicie dobre, słodkie, lepkie, wilgotne, czasami... ⇖ 69
Te pyszne, małe pałki kurczakowe piekłam w kombiwarze... ⇖ 33