Najnowsze przepisy
Cukinia faszerowana gyrosem to danie, które z pewnością... ⇖ 16
Przepyszne ciasto. Kiedy przygotowałam je pierwszy raz na... ⇖ 41
Młoda kapusta z boczkiem i ziemniakami to pyszny wiosenny... ⇖ 19
ZAPIEKANKA MAKARONOWACześć moje kochane słoneczka.... ⇖ 25
29.04.2024 Magda Składniki (na 2 duże porcje): pęczek... ⇖ 17
Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Kotleciki z... ⇖ 33
BEZA PAVLOVA Z LEMON CURD, POSYPANA PRAŻONYMI MIGDAŁAMI
Czy mamy tu fanów bezy? Ja uwielbiam. Zazwyczaj przygotowywałam ją w tradycyjny sposób, czyli beza, krem ze śmietany i serka mascarpone, a na wierzchu owoce. Tym razem jednak postawiłam na coś zupełnie innego. Dodałam kwaskowaty cytrynowy krem, czyli lemon curd, który doskonale przełamał smak słodkiej bezy. Zrezygnowałam też z owoców, a wierzch posypałam prażonymi migdałami....
Przepisy z bloga
Krem z batatów to zupa tylko z kilku składników. Szybka... ⇖ 199
Przed nami majówka, miejmy nadzieję, że pogoda dopisze i... ⇖ 261
Biszkopt kakaowy z tego przepisu jest po upieczeniu bardzo... ⇖ 264
To już ostatnie momenty na przygotowanie domowego zakwasu... ⇖ 302
Mini placki na śniadanieto doskonała propozycja na... ⇖ 312