Najnowsze przepisy
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 83
Sałatka ziemniaczana do grillowanych mięsBardzo smaczna i... ⇖ 95
Sos tzatziki z polskim akcentemDoskonały do mięs z grilla... ⇖ 36
Przepis na prosty deser brzoskwiniowy w pucharkach! To... ⇖ 88
Takie typowe ciasto na lato. Jest bardzo smaczne, proste w... ⇖ 80
Szukacie pomysłu na ciekawy deser? Serniczki na zimno z... ⇖ 76
Bolognese ragù
Zapraszam Sos Bolonski VOL. 1 Slowo „ragù” pochodzi prawdopodobnie od francuskiego terminu „ragout” czyli technika wolnego gotowania kawalkow miesa lub ryby. Emilianskie ksiazki kucharskie pisza o Ragù al Bolognese od XVII wieku. Choc sa podejrzenia, ze potrawa ma bardziej starozytne pochodzenia. Poczatkowo ragù bylo podawane z chlebem lub polenta, dopiero pozniej laczon...
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 788
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 682
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 616
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 780