Bolognese ragù
Źródło: https://rafalcookamateur.wordpress.com/2019/09/19/bolognese-ragu-u-r-vol-1/
Zapraszam Sos Bolonski VOL. 1 Slowo „ragù” pochodzi prawdopodobnie od francuskiego terminu „ragout” czyli technika wolnego gotowania kawalkow miesa lub ryby. Emilianskie ksiazki kucharskie pisza o Ragù al Bolognese od XVII wieku. Choc sa podejrzenia, ze potrawa ma bardziej starozytne pochodzenia. Poczatkowo ragù bylo podawane z chlebem lub polenta, dopiero pozniej laczon...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 9
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 15
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Zapraszam Sernik na zimno z wloskiej ricotty. Deser, ktoz... ⇖ 1060
Zapraszam Kanapka z grzybami, orzeszkami piniowymi,... ⇖ 963
Zapraszam Gulasz z kiszonej kapusty. Przeszukujac internet,... ⇖ 906
Zapraszam Massimo Bottura na dwulecie bloga. Co wspolnego... ⇖ 1087
Zapraszam Zapiekany baklazana w sosie pomidorowym z... ⇖ 887
Zapraszam Wedzony czosnek sloniowy. Czym jest? Mogloby sie... ⇖ 899
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































