Chinkali
Źródło: https://www.kulinarnapokusa.pl/chinkali/
Chinkali, tradycyjne gruzińskie pierożki, pierwszy raz jadłem jeszcze za czasów ZSRR. Ówczesną podróż w rejony Kaukazu zapamiętałem z wielu powodów, z których jednym była właśnie fenomenalna regionalna kuchnia. A jedzone na zboczu Elbrusa szaszłyk i chinkali nie tylko miłym wspomnieniem. Jako że spe...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 9
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 15
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Zupę fasolową zazwyczaj przyrządzam z fasoli suszonej,... ⇖ 5
Tym razem nie tyle przepis, co prezentacja pewnego bardzo... ⇖ 6
LubiÄ potrawy z marynowanego miÄsa za ich wyraziste... ⇖ 450
W moim domu postna kapusta z grzybami byÅa, oprócz... ⇖ 427
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52





































