Najnowsze przepisy
Sałatka ze szparagami i jajkiem to super pomysł na... ⇖ 2
Szparagi w cieście francuskim z kozim serem i suszonymi... ⇖ 18
Ciasto kokosowe na biszkoptach Dobre i ładne ciasto bez... ⇖ 19
Sezon na BBQ rozpoczęty, a dobra marynata do mięsa na... ⇖ 7
Sałatka ziemniaczana z ogórkami małosolnymi Sałatka z... ⇖ 7
Bardzo prosta i smaczna zapiekanka z bakłażana - polecam... ⇖ 17
Przepis na niezwykle pyszne i pięknie się prezentujące... ⇖ 11
Chleb polski na zakwasie wg Aleex (Sourdough Polish bread)
Dziś obchodzimy Światowy Dzień Chleba. Ludzie pieką chleby od zawsze. Jednak okrągłe lub podłużne bochenki, z puszystym miąższem i z chrupiącą, popękaną skórką nie są podobne do pierwszych chlebów. Te, które pieczono w starożytnej Grecji, Mezopotamii, Rzymie czy Egipcie miały kształt płaskich, twardawych placków. Pieczono je z ziaren różnych zbóż, od zawsze chlebowe...
Przepisy z bloga
Po powolnym, nieco leniwym początku miesiąca, zaczął... ⇖ 226
Zaczął się listopad. Do końca roku pozostały tylko 2... ⇖ 422
Mija spokojna sobota. Lubię jej nieco leniwy rytm, kiedy... ⇖ 254
W sezonie nie sposób ich nie zrobić chociaż raz. Tym... ⇖ 415
Nie wiem, jak powinnam nazwać te pierogi. Dawniej były to... ⇖ 350
Przejęłam po mamie lepienie pierogów. Zawsze robiła to... ⇖ 911