Najnowsze przepisy
Dzisiaj zapraszam na chrupiące ptysie, które wypełnimy... ⇖ 3
Ciasto Truskawkowa Zachcianka to pyszny i efektowny wypiek,... ⇖ 60
Chcesz wiedzieć jaką moc ma Zdrowotna nalewka z kwiatów... ⇖ 16
Marynata do polędwiczek wieprzowych Delikatne mięso z... ⇖ 30
składniki:1 płat tortilliserek kanapkowy, ulubionyszynka,... ⇖ 28
Ciabatta
Przepis na włoską drożdżową ciabattę, którą możemy podawać w kanapkach na ciepło lub jako dodatek do sałatki czy zupy. Wymaga użycia miksera, ponieważ ciasto jest bardzo delikatne i luźne. Ale dzięki temu otrzymujemy lekkie i wilgotne pieczywo. Polecam zajadać ją moczoną w oliwie z oliwek.Składniki:375 g mąki300 g wody7 g drożdży suszonychłyżeczka soli2 łyżki oliwy z...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 355
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 393
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 383
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 463