Najnowsze przepisy
Składniki: pomidory dojrzałe 10 sztuk średnie, cebula... ⇖ 33
Chlebek z zielonymi szparagami i kozim serem, jest jednym z... ⇖ 15
Szakszuka z rzodkiewkami Szakszuka zapisywana także jako... ⇖ 13
Ciasteczka Amaretti
Mocno migdałowe ciasteczka, pochodzące z Italii. Są chrupiące z zewnątrz, a lekko ciągnące w środku. Im dłużej je pieczemy, tym ciasteczka są bardziej suche, a mniej ciągnące. Przepis Gino D Acampo z programu Saturday Kitchen.Składniki na około 20 sztuk:170 g zmielonych migdałów170 g cukru pudru2 białka jajłyżka likieru amarettoPiekarnik nastawic na 170 stopni C. Blaszke...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 354
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 390
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 382
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 459