Najnowsze przepisy
Ostatnio praca zawodowa zdominowała moje życie. Niektóre... ⇖ 25
Tosty francuskie z bananami i sosem orzechowym to proste i... ⇖ 19
Ten przepis na sernik z rabarbarem i galaretką po prostu... ⇖ 17
Sałatka z rukolą i oliwkamiSałatka doskonała do obiadu,... ⇖ 21
Szukasz pomysłu na elegancki i wyjątkowy obiad? Ten... ⇖ 41
Focaccia
Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło. Focaccia podawane jest przed...
Przepisy z bloga
Składniki: Ciasto ( na 3 szt na patelni 20 cm ) 300 gr... ⇖ 580