Najnowsze przepisy
Wędzone tofu Wędzone tofu - prosty przepisWegańska i... ⇖ 5
Kiwi to owoc, który zaskakuje swoją intensywną zielenią... ⇖ 10
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające... ⇖ 5
Wyobraź sobie sytuację, w której jesteś na zwolnieniu... ⇖ 11
Czereśnie, te soczyste i słodkie owoce, od lat cieszą... ⇖ 7
W dzisiejszym zabieganym świecie, gdzie stres i napięcie... ⇖ 16
Przepis na pyszne pulpety w sosie pomidorowym z makaronem... ⇖ 13
Gibanica

Gibanica to wspaniałe warstwowe ciasto rodem ze Słowenii. Gibanica wywodzi się z regionu Prekmurje i jest uważana za narodowe danie Słowenii. Podaje się ją tradycyjnie podczas świąt Bożego Narodzenia, na Nowy Rok, szczególne okazje, urodziny. Gibanica składa się z naprzemiennie ułożonych warstw maku, słodkiego sera twarogowego, orzechów włoskich i kwaśnych jabłek. Przyznaję, że nie jest to najszybsze ciasto, ale warte swojego czasu. Do przygotowania Gibanicy będziemy...
Przepisy z bloga
Te fantastycznie łatwe i pyszne ciasteczka Florentynki... ⇖ 51
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1821
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 918
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 856
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 578
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 507
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 486