Jagielnik - Pieróg z kaszy jaglanej z żurawiną

Jagielnik to delikatne, kremowe ciasto z kaszy jaglanej i twarogu, które w smaku i konsystencji przypomina klasyczny sernik, ale jest naturalnie bezglutenowe. Dzięki dodatkowi bakalii jest lekko słodkie i wilgotne, doskonałe zarówno na deser, jak i na podwieczorek – można je podawać na ciepło lub na zimno.Składniki 400 g kaszy jaglanej 600 ml mleka ½ szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 300 g białego sera (twarogu) 100 g masła 2 jajka garść suszonej...
Najnowsze przepisy
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 18
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 36
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 31
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Jagielnik to delikatne, kremowe ciasto z kaszy jaglanej i... ⇖ 106
Szukasz pomysłu na szybką, sycącą i wyjątkowo smaczną... ⇖ 71
Ciasto3,5 szklanki mąki pszennej250g margaryny1 szklanka... ⇖ 992
Owoce lata kusza nas swoja slodycza i nasyconymi kolorami.... ⇖ 825
Pyszne i pieknie wygladajace ciasto moze stac sie wspaniala... ⇖ 2143
Pyszny makowiec na kruchym ciescie. Ciasto jest wilgotne i... ⇖ 1664
Tak jak wczesniej wspomnialam zostalam zaproszona przez... ⇖ 792
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 53
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 39
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 37
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 37
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 36