Najnowsze przepisy
Zapraszam Was serdecznie do mojego najnowszego wpisu na... ⇖ 1
Jakie desery w pucharkach z bitą śmietaną warto zrobić?... ⇖ 13
Banalny serniczek z dodatkiem świeżego granatu od... ⇖ 17
U nas wypieki pod znakiem rabarbaru. Jest jeszcze kilka... ⇖ 22
Pyszny pomysł na rewelacyjne śniadanie, jajka inaczej....... ⇖ 15
Kiszone rydze
Kiszone rydzeKiszone rydze to prawdziwy przysmak polskiej kuchni. Choć dziś nieco zapomniany, na szczęście znów wraca do łask smakoszy.Do kiszenia trzeba wybrać rydze zdrowe o mięsistych kapeluszach. Najlepiej sprawdza się kiszenie całych kapeluszy podobnej wielkości, ale można też grzyby pokroić. Przed kiszeniem rydze trzeba obgotować w osolonej wodzie przez 2 -3 minut. Następnie...
Przepisy z bloga
Monastyrska izba, czyli drwa pod śniegiemMonastyrska izba... ⇖ 108
Rolada kokosowa bez pieczeniaRolada kokosowa to wyjątkowy... ⇖ 252
Gazpacho — chłodnik z pomidorów, ogórków i papryki... ⇖ 372
Zielona zupa z młodej pokrzywyZielona zupa z pokrzywy... ⇖ 371
Grecki sos tzatziki, czyli jogurt, ogórek, czosnek,... ⇖ 444