Najnowsze przepisy
Znany i bardzo lubiany sernik bez sera, zawsze się udaje i... ⇖ 12
Maj to dopiero początek sezonu na przetwory, ale już... ⇖ 11
Drożdżowe z rabarbarem
U nas wypieki pod znakiem rabarbaru. Jest jeszcze kilka krzaczków w ogrodzie babci Ani i szkoda tylko, że jedna noc mrozu z kwietnia sprawiła, że za chwilę będzie koniec sezonu. Rabarbar to bylina z rodziny rdestowatych , której łodygi są świetnym dodatkiem do słodkich wypieków. Sprawdza się w ciastach ucieranych, kruchych, w kremach, ale najczęściej kojarzony jest z ciastem drożdżowym. Przepisów na nie jest ogrom, jedne bez wyrabiania inne z długim wyrabianiem, oczywiście...
Przepisy z bloga
U nas wypieki pod znakiem rabarbaru. Jest jeszcze kilka... ⇖ 56
Obecny poziom cen odstrasza coraz bardziej od mięsa, ale... ⇖ 195
Kiedy jechaliśmy na hiszpańskie wakacje mieliśmy różne... ⇖ 178
Czy lubicie rabarbar? Gdybym sama otrzymała takie pytanie,... ⇖ 153
Temeo Danaos et dona ferentes (Strzeżcie się Greków i... ⇖ 180
Styczeń to przecież zima. Mróz, śnieg nikogo u nas by... ⇖ 516
Przepisy na czasie
Och, jak my uwielbiamy kanapki z tą pastą! Robię ją... ⇖ 3424
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego... ⇖ 1984
Naleśniki to jedno z naszych ulubionych dań, uwielbiamy... ⇖ 1783
Przepis na sernik na zimno z truskawkami. Pyszny i lekki... ⇖ 1697