Limoncello

Limoncello Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzącej wodzie. Wystudzić, osuszyć i obrać skórkę nożem lub obieraczką do warzyw, ale tylko żółtą część beż białej, gdyż biała nadaje gorzki smak. Do słoja włożyć, wlać spirytus, zakręcić, wstrząsnąć słojem i odstawić w ciemne miejsce np. do szafki na 10-15 dni. Raz, dwa razy dziennie należy […] Artykuł Limoncello pochodzi z serwisu emame kitchen.
Najnowsze przepisy
Sos do potrawki to dla wielu kucharzy domowych temat rzeka.... ⇖ 12
Banalne placuszki bananowe z wykorzystaniem cukierków z... ⇖ 14
Oliwa z oliwek to tłuszcz roślinny, który stanowi... ⇖ 16
Dzisiejszy przepis, czyli sałatka z pieczonych warzyw z... ⇖ 26
Marchewkowe ślimaczki z orzechami – szybki przepis bez... ⇖ 26
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 51
Domowe zapiekanki z farszem z pieczarek, cebuli, szynki... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Gumbo z Nowego Orleanu Udka z kurczaka umieścić w garnku.... ⇖ 891
Pierś kurczaka w kremowym sosie Piersi z kurczaka osuszyć... ⇖ 1176
Torcik owocowy bez pieczenia Przygotować tortownicę (16... ⇖ 641
Linguini ze szparagami i zielonym pesto Makaron ugotować... ⇖ 594
Sałatka gyros-kebab Filety z kurczaka osuszyć, pokroić w... ⇖ 673
Ciasto z truskawkową pianką biszkopt Piekarnik rozgrzać... ⇖ 1499
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 732
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 233
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 207
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 149
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 145