Limoncello

Limoncello Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzącej wodzie. Wystudzić, osuszyć i obrać skórkę nożem lub obieraczką do warzyw, ale tylko żółtą część beż białej, gdyż biała nadaje gorzki smak. Do słoja włożyć, wlać spirytus, zakręcić, wstrząsnąć słojem i odstawić w ciemne miejsce np. do szafki na 10-15 dni. Raz, dwa razy dziennie należy […] Artykuł Limoncello pochodzi z serwisu emame kitchen.
Najnowsze przepisy
Placuszki bananowe z musem dyniowym to pyszne, delikatne i... ⇖ 18
11.10.2025 Magda To śniadanie to mój ukłon w stronę... ⇖ 19
Sos do potrawki to dla wielu kucharzy domowych temat rzeka.... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Gumbo z Nowego Orleanu Udka z kurczaka umieścić w garnku.... ⇖ 893
Pierś kurczaka w kremowym sosie Piersi z kurczaka osuszyć... ⇖ 1180
Torcik owocowy bez pieczenia Przygotować tortownicę (16... ⇖ 643
Linguini ze szparagami i zielonym pesto Makaron ugotować... ⇖ 595
Sałatka gyros-kebab Filety z kurczaka osuszyć, pokroić w... ⇖ 674
Ciasto z truskawkową pianką biszkopt Piekarnik rozgrzać... ⇖ 1500
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 746
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 257
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 223
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 163
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 158