Limoncello

Limoncello Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzącej wodzie. Wystudzić, osuszyć i obrać skórkę nożem lub obieraczką do warzyw, ale tylko żółtą część beż białej, gdyż biała nadaje gorzki smak. Do słoja włożyć, wlać spirytus, zakręcić, wstrząsnąć słojem i odstawić w ciemne miejsce np. do szafki na 10-15 dni. Raz, dwa razy dziennie należy […] Artykuł Limoncello pochodzi z serwisu emame kitchen.
Najnowsze przepisy
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 11
wpis sponsorowanyPlanowanie słodkości na przyjęcie to... ⇖ 19
Szybkie placuszki z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz... ⇖ 16
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 16
Ekspresowe, przepyszne rogaliki. Nie trzeba czekać, aż... ⇖ 136
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno... ⇖ 15
Głębia smaku w tej zupie pochodzi z pieczonego kalafiora... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Gumbo z Nowego Orleanu Udka z kurczaka umieścić w garnku.... ⇖ 896
Pierś kurczaka w kremowym sosie Piersi z kurczaka osuszyć... ⇖ 1185
Torcik owocowy bez pieczenia Przygotować tortownicę (16... ⇖ 649
Linguini ze szparagami i zielonym pesto Makaron ugotować... ⇖ 600
Sałatka gyros-kebab Filety z kurczaka osuszyć, pokroić w... ⇖ 680
Ciasto z truskawkową pianką biszkopt Piekarnik rozgrzać... ⇖ 1503
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 766
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 310
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 264
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 189
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 187