Limoncello

Limoncello Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzącej wodzie. Wystudzić, osuszyć i obrać skórkę nożem lub obieraczką do warzyw, ale tylko żółtą część beż białej, gdyż biała nadaje gorzki smak. Do słoja włożyć, wlać spirytus, zakręcić, wstrząsnąć słojem i odstawić w ciemne miejsce np. do szafki na 10-15 dni. Raz, dwa razy dziennie należy […] Artykuł Limoncello pochodzi z serwisu emame kitchen.
Najnowsze przepisy
Są takie dania które zje się raz, a potem przez lata... ⇖ 7
Fit Quiche z Tuńczykiem(do przygotowania w urządzeniu... ⇖ 10
Flaming z masy cukrowej to piękna dekoracja na tort. Do... ⇖ 11
Najlepsze chrupiące ziemniaki w airfryerze – prosty trik... ⇖ 20
Fit Gofry Bananowe(*SERIA FIT*)Mało kto potrafi oprzeć... ⇖ 15
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Gumbo z Nowego Orleanu Udka z kurczaka umieścić w garnku.... ⇖ 885
Pierś kurczaka w kremowym sosie Piersi z kurczaka osuszyć... ⇖ 1162
Torcik owocowy bez pieczenia Przygotować tortownicę (16... ⇖ 637
Linguini ze szparagami i zielonym pesto Makaron ugotować... ⇖ 589
Sałatka gyros-kebab Filety z kurczaka osuszyć, pokroić w... ⇖ 668
Ciasto z truskawkową pianką biszkopt Piekarnik rozgrzać... ⇖ 1489
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 475
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 85
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 78
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 67
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 63