Najnowsze przepisy
Tosty francuskie z bananami i sosem orzechowym to proste i... ⇖ 1
Ten przepis na sernik z rabarbarem i galaretką po prostu... ⇖ 1
Sałatka z rukolą i oliwkamiSałatka doskonała do obiadu,... ⇖ 9
Szukasz pomysłu na elegancki i wyjątkowy obiad? Ten... ⇖ 26
m tabal: lepsze niż hummus (i słowo o pożytkach z przypalania)
Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po polsku? Lektura On Food and Cooking. The Science and Lore of the Kitchen Harolda McGee to dla kuchennego geeka radosc poznawcza w stanie czystym. To jedna z tych rzadkich sytuacji, kiedy scislowcy zaczynaja tesknic za opowiesciami, a humanisci przypominaja sobie, ze to slowo nie jest synonimem dla lebiegi z matematyki - bo taki na przyklad...
Przepisy z bloga
Czasem trzeba lzej. Zwlaszcza po czasie tak intensywnym, ze... ⇖ 686
Ze wszystkich kuchennych wynalazkow, utensyliow, przyborow... ⇖ 797
Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po... ⇖ 702
Po calym dniu wloczenia sie po Neapolu, dniu wypelnionym... ⇖ 833
Miasto szalone. Takie, w ktorym zakochuje sie czlowiek od... ⇖ 926
Bo nie wiem, czy wiecie, ze najnowsze trendy foodiesowego... ⇖ 2340
"Cienki szparag sie uczynil z grubej i nadetej dyni" - ten... ⇖ 637
Raz do roku, w wigilie, na wiele naszych stolow trafia... ⇖ 988
Kiedy w Austrii po raz pierwszy uslyszalem o tamtejszym... ⇖ 741