Najnowsze przepisy
Ostatnio praca zawodowa zdominowała moje życie. Niektóre... ⇖ 17
Tosty francuskie z bananami i sosem orzechowym to proste i... ⇖ 15
Ten przepis na sernik z rabarbarem i galaretką po prostu... ⇖ 14
Sałatka z rukolą i oliwkamiSałatka doskonała do obiadu,... ⇖ 19
Szukasz pomysłu na elegancki i wyjątkowy obiad? Ten... ⇖ 37
Miodownik tradycyjny
Ciasto:3 szklanki mąki4 żółtka1 czubata łyżeczka sody4-5 łyżek miodu0,5 szklanki cukru10 dkg margaryny (masła)Rozpuszczamy miód, margarynę (masło) i cukier. Po wystudzeniu łączymy z pozostałymi składnikami i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na trzy części i wałkujemy trzy blaty ok 30x35 cm pieczemy każdy blat 15-20 minut w 180°C.Przed przełożeniem przecinamy...
Przepisy z bloga
200 g masła200 g cukrucukier waniliowy1 kg twarogu ( z... ⇖ 75
ciasto pierogowe;500 g mąki2 łyżki oliwy1 łyżeczka... ⇖ 164
Ciasto pierogowe ok 300 gnadzienie z cukinią200 g mięsa... ⇖ 213
1 filet z kurczaka1 mała czerwona papryka1 op grzybków... ⇖ 259