Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 6
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 19
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 48
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 38
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 55
Biszkopt, masa truflowa, budyń bananowy z galaretką, a na... ⇖ 92
Odczarować zakwas
To jest Zdzichu. Zdzichu jest niezrównany, od pięciu lat z nami pod jednym dachem, jedyne, co ma ode mnie to nakaz pracy, którą cierpliwie i bez zarzutu wykonuje. Tak, Zdzichu to pracowity i wytrwały zakwas, żytni zakwas.Pięć lat temu z powodu kłopotów ze zdrowiem utknęłam na parę miesięcy w domu. Z nadmiaru czasu zaczęłam zajmować się wypiekaniem domowego pieczywa. Początkowo...
Przepisy z bloga
Obecny poziom cen odstrasza coraz bardziej od mięsa, ale... ⇖ 178
Kiedy jechaliśmy na hiszpańskie wakacje mieliśmy różne... ⇖ 164
Czy lubicie rabarbar? Gdybym sama otrzymała takie pytanie,... ⇖ 138
Temeo Danaos et dona ferentes (Strzeżcie się Greków i... ⇖ 169
Styczeń to przecież zima. Mróz, śnieg nikogo u nas by... ⇖ 501
Nie, nie jest za wcześnie. Jest prawie ostatni dzwonek na... ⇖ 383