Najnowsze przepisy
Pieczenie chleba na zakwasie zmusza nas do wyhodowania... ⇖ 13
Panna cotta z owocami (jagodami, jeżynami i malinami).... ⇖ 49
Grecka zupa z klopsikami to aromatyczne danie, które... ⇖ 33
Pesto z karczochów
Pesto z karczochów, to przede wszystkim uniwersalny dodatek, sos z karczochów, czosnku, cytryny i Parmigiano Reggiano. Oczywiście najbardziej znanym pesto na świecie jest Pesto alla Genovese z bazylii i orzeszków pinii. Jednakże same słowo – pesto – w języku Włoskim znaczy – zmiażdżyć – lub – tłuc – i oznacza raczej technikę zrobienia, niż konkretne… Czytaj dalej Pesto z karczochów Artykuł Pesto z karczochów pochodzi z serwisu Możesz...
Przepisy z bloga
Pasta Sugo al pesto di rucola – Historia i Pochodzenie.... ⇖ 49
Pasta Sugo di Alfredo to jedno z tych włoskich dań,... ⇖ 57
Pasta al Pesto Rosso — Smak Sycylijskiego słońca w... ⇖ 39
Spaghetti con le Polpette: Włoska Tradycja na Twoim Stole... ⇖ 83
Pasta Sugo alla Siciliana, Historia i Pochodzenie. Pasta... ⇖ 154
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 62
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 72