Placki po węgiersku?

Placek po węgiersku to takie danie, które zawojowało podrzędne bary i restauracje w latach 90-tych utrzymując się wysoko w klasyfikacji przez wiele lat. Był to rodzaj gulaszu podawany na wielkim placku ziemniaczanym. Czasem na mniejszych.Był tylko taki problem, że Węgrzy o tym nie słyszeli. Pisałem o tym tutaj.Z tego powodu placek był nazywany nawet plackiem po bytomsku :)W każdym razie stwierdziłem, że połączenie leczo, z plackami ziemniaczanymi roboczo może się tak...
Najnowsze przepisy
Podsłuchałem kiedyś rozmowę starszej pani na rynku:... ⇖ 10
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 10
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 19
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 57
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 60
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 64
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 84
Idealnie byłoby, gdyby danie było z makaronem lolli, ale... ⇖ 106
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 56
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 40
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 39
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 38
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38