Najnowsze przepisy
Zapraszam Was serdecznie do mojego najnowszego wpisu na... ⇖ 6
Jakie desery w pucharkach z bitą śmietaną warto zrobić?... ⇖ 15
Banalny serniczek z dodatkiem świeżego granatu od... ⇖ 18
U nas wypieki pod znakiem rabarbaru. Jest jeszcze kilka... ⇖ 24
Pyszny pomysł na rewelacyjne śniadanie, jajka inaczej....... ⇖ 22
Pudding Brûlée
Pudding Brûlée z owocami. Oczywiście mój Pudding Brûlée to wariacja i lżejsza wersja Crème Brûlée. Sam Crème Brûlée ma mgliste pochodzenie. Oczywiście Francja przychodzi nam na myśl w pierwszej kolejności. I coś w tym jest, bo już w 1691 roku Crème Brûlée pojawił się we francuskich książkach kucharskich. Ale…bo zawsze jest jakieś, XV wieczna Anglia… Czytaj dalej Pudding Brûlée Artykuł Pudding Brûlée pochodzi z serwisu Możesz nie mieć nic... Ale...
Przepisy z bloga
Pasta Sugo al pesto di rucola – Historia i Pochodzenie.... ⇖ 47
Pasta Sugo di Alfredo to jedno z tych włoskich dań,... ⇖ 56
Pasta al Pesto Rosso — Smak Sycylijskiego słońca w... ⇖ 38
Spaghetti con le Polpette: Włoska Tradycja na Twoim Stole... ⇖ 83
Pasta Sugo alla Siciliana, Historia i Pochodzenie. Pasta... ⇖ 153
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 62
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 72