Najnowsze przepisy
Lodówka to serce każdej kuchni - nie tylko przechowuje... ⇖ 14
Witam Kochani! W sezonie na młodą kapustę polecam szybki... ⇖ 12
Dzisiaj zapraszam na chrupiące ptysie, które wypełnimy... ⇖ 23
Ciasto Truskawkowa Zachcianka to pyszny i efektowny wypiek,... ⇖ 90
Chcesz wiedzieć jaką moc ma Zdrowotna nalewka z kwiatów... ⇖ 21
Marynata do polędwiczek wieprzowych Delikatne mięso z... ⇖ 36
Pyrczok, czyli babka ziemniaczana.
Pyrczok, babka ziemniaczana potocznie kartoflarz – babka z utartych surowych ziemniaków wymieszanych ze skwarkami z wędzonego boczku i pokrojonej w kostkę cebuli. Pikantnie przyprawiona i upieczona w piekarniku na złocisto-brązowy kolor. Jest tradycyjną potrawą kuchni kresów wschodnich.Składniki:ziemniaki 9 szt.boczek wędzony 30 dagkiełbaska śląska 1 szt.cebula 2 szt.jajka 3...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 55
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 43
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 66
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 55
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 43