SZYBKIE CIASTO UCIERANE. Z CZARNĄ PORZECZKĄ I MAŚLANĄ KRUSZONKĄ

Składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm)4 jajka3/4 szkl cukru 1/2 op. cukru waniliowego o wadze 16g1/2 szkl oleju1 i 1/2 szkl mąki pszennej1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaaromat cytrynowydowolne owoce: u mnie czarna porzeczkakruszonkaz tego przepisuWykonanie:Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy ze szczyptą soli, kiedy masa zacznie robić się sztywna...
Najnowsze przepisy
Polecam Wam mój szybki obiad z ostatniego tygodnia.... ⇖ 14
Oh my goodness, let me tell you about one of my absolute... ⇖ 14
Let me tell you about the ultimate comfort food: chocolate... ⇖ 18
Let me tell you, making Lavender Earl Grey ice cream is an... ⇖ 13
Oh, let me tell you about my absolute obsession with these... ⇖ 12
Kluski śląskie to klasyk kuchni polskiej, którego nie... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Dziś zapraszam na bardzo dobre kruche ciasto z budyniem i... ⇖ 93
O kruchych ciastkach chyba nie trzeba dużo mówić na... ⇖ 78
Powiem krótko: prosty, pyszny, ekspresowy wypiek. Muffinki... ⇖ 63
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 627
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2187
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 389
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 368
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 367
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 351
Czasem mam ochotę podać na obiad coś swojskiego,... ⇖ 337
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 325