Najnowsze przepisy
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 9
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 23
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 13
Szakszuka, pyszne danie kuchni arabskiej ale czemu nie... ⇖ 27
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 30
Wędzone domowe wędliny. Smak i tradycja w jednym.
Wędzenie obecne jest w polskiej kuchni od stuleci i łączy tradycję z nowoczesnością. Przez stulecia zapasy mięsa solono, suszono lub wędzono na zimę. Wędzone szynki i łopatki w staropolskiej kuchni zwano z niemiecka “szołdrami” (dziś pod tą nazwą funkcjonuje nadal potrawa kuchni śląskiej). Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczych. Do zapachu i... Artykuł Wędzone domowe wędliny. Smak i tradycja w jednym. pochodzi z...
Przepisy z bloga
Zacznijmy od tego czy lubimy podroby otóż… Wielu, o... ⇖ 364
O zaletach czosnku nie trzeba dużo mówić. Jest to... ⇖ 295
Przepis na zrobienie tego dodatku w domowych warunkach jest... ⇖ 310
Przepis na zrobienie tego dodatku w domowych warunkach jest... ⇖ 285