Najnowsze przepisy
Przepis na kruche rogaliki nadziane powidłami. Ciasto jest... ⇖ 9
Pasta al Pesto Rosso — Smak Sycylijskiego słońca w... ⇖ 11
Ciasto brzoskwiniowa fantazja to super pomysł na smaczny... ⇖ 40
Roladki z tortilli w koperku to przepyszna i kreatywna... ⇖ 19
ZACZYN POOLISH
Zaczyn poolish co to takiego? Jest to zaczyn, który przygotowuje się z minimalnej ilości drożdży oraz mąki i wody w tej samej ilości. Wyrasta on bardzo długo, od 10 do nawet 16 godzin w temperaturze pokojowej. Tak naprawdę w czasie wyrastania musi dojść do procesu fermentacji. Pieczywo z takiego zaczynu jest pyszne, ma chrupiącą skórkę i miękki środek z charakterystycznymi...
Przepisy z bloga
Krem z batatów to zupa tylko z kilku składników. Szybka... ⇖ 204
Przed nami majówka, miejmy nadzieję, że pogoda dopisze i... ⇖ 268
Biszkopt kakaowy z tego przepisu jest po upieczeniu bardzo... ⇖ 268
To już ostatnie momenty na przygotowanie domowego zakwasu... ⇖ 307
Mini placki na śniadanieto doskonała propozycja na... ⇖ 315