20 sierpnia 2012

Już jestem.Stęskniłam się za moją kuchnią, gotowaniem i pieczeniem. Wkroczyłam do kuchni, otworzyłam lodówkę i moim oczom ukazała się dość skromna jej zawartość. W takiej sytuacji niezawodna jest tarta. Tarty opisywałam już nie raz. Jednak każda tarta to inna historia.Miałam ochotę wypróbować nowy przepis na ciasto kruche według oryginalnej receptury francuskiej, tym razem...
Najnowsze przepisy
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 6
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 6
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 20
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 19
Oh my goodness, have you tried *air fryer cauliflower* yet?... ⇖ 17
Oh my goodness, let me tell you about these blueberry... ⇖ 17
Let me tell you, there’s nothing quite like a bowl of... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 540
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 491
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 573
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 482
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 454
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 520
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 555
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 504
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 559
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 774
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 275
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 198
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 195