20 sierpnia 2012

Już jestem.Stęskniłam się za moją kuchnią, gotowaniem i pieczeniem. Wkroczyłam do kuchni, otworzyłam lodówkę i moim oczom ukazała się dość skromna jej zawartość. W takiej sytuacji niezawodna jest tarta. Tarty opisywałam już nie raz. Jednak każda tarta to inna historia.Miałam ochotę wypróbować nowy przepis na ciasto kruche według oryginalnej receptury francuskiej, tym razem...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 11
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 58
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 528
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 471
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 557
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 470
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 442
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 505
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 533
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 487
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 543
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1996
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 323
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 288
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 244
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 237
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199