20 sierpnia 2012
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2012/08/20-sierpnia-2012.html
Już jestem.Stęskniłam się za moją kuchnią, gotowaniem i pieczeniem. Wkroczyłam do kuchni, otworzyłam lodówkę i moim oczom ukazała się dość skromna jej zawartość. W takiej sytuacji niezawodna jest tarta. Tarty opisywałam już nie raz. Jednak każda tarta to inna historia.Miałam ochotę wypróbować nowy przepis na ciasto kruche według oryginalnej receptury francuskiej, tym razem...
Najnowsze przepisy
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 16
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 561
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 520
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 611
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 502
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 492
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 543
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 586
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 544
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 586
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 546
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 469
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 447
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 388
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 372
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 350
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 324
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 243
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 226
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 221









































