21 sierpnia 2012
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2012/08/21-sierpnia-2012.html
Dzisiaj powrót do mojej ukochanej pasty. Pasty dawno nie było, a więc czas najwyższy. Moja propozycja to Pasta Italiano, a konkretnie Siciliano.PASTA SICILIANOMakaron typowo włoski, prosty w przygotowaniu ale jakże bogaty w składniki!1 paczka makaronu Farfalle (kokardki)1/4 kubka oliwy z oliwek3 duże ząbki czosnku, drobno posiekane1 łyżeczka rozgniecionych płatków czerwonej papryki;...
Najnowsze przepisy
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 4
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 5
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 15
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 551
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 504
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 583
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 492
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 463
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 531
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 568
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 519
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 570
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 69
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 69
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 62
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 50








































