24 lipca 2012
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2012/07/24-lipca-2012.html
Berlin to jedno z moich ulubionych miejsc. Śmieszne, odległość nawet nie trzysta kilometrów, a zupełnie inny klimat. Lubię tę zmianę powietrza, języka, kultury. Czerpię energię z nowych widoków i obrazów. Czasami z premedytacją wsiadam w pociąg i przyjeżdżam tu tylko po to, żeby naładować moje podupadłe baterie, a sposób zawsze się sprawdza.Berlin powitał mnie cudowna,...
Najnowsze przepisy
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 11
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 20
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 32
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 25
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 561
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 520
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 608
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 502
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 492
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 543
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 585
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 541
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 585
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 418
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 317
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 309
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 264
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 233
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 159
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 142
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 117









































