Ajwar - pasta z pieczonej papryki i bakłażana
Źródło: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2016/10/ajwar-pasta-z-pieczonej-papryki-i.html
Ajwar, pasta z pieczonej papryki i baklazana, bardzo popularna na Balkanach, a pochodzi z kuchni serbskiej.Mus paprykowo-baklazanowy jest pyszny, bardzo aromatyczny, lekko ostry o bogatym smaku. Najlepszy oczywiscie ten samodzielnie przygotowany w domu.
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 8
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 8
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Syrop z cebuli, babciny spsosób na przeziebienie dzisiaj... ⇖ 759
Kawa z koglem-moglem to prawdziwe mistrzostwo smaku. Nie... ⇖ 775
Dzisiejsza propozycją to klopsiki z dorsza - absolutnie... ⇖ 676
Klops z indyka z mielonego mięsa to najprostsza wersja... ⇖ 755
Sos dyniowy to jeden z najprostszych sposobów na... ⇖ 767
Jajecznica na parze to świetny pomysł na lekkostrawne... ⇖ 909
Proponuję prosty, zdrowy i pyszny deser dla amatorów... ⇖ 835
Marchew to bardzo zdrowe warzywko, powinno zatem jak... ⇖ 661
Dzisiaj zapraszam na placki ziemniaczane w wydaniu... ⇖ 733
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 81
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 76
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 59









































