Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 6
Wprowadzenie do Mini zapiekanek z pieczarkami i serem Mini... ⇖ 7
Proste, szybkie ciasto do którego można użyć dowolnych... ⇖ 27
Alzacka tarta Flammkuchen z boczkiem i cebulą

Dzisiaj mała odmiana i zamiast włoskiego przepisu zapraszam na francuski klasyk. Alzacka tarta Flammkuchen (fr. „tarte flambée”) to specjalność Alzacji, ale również niemieckiej Nadrenii. Składa się z bardzo cienko rozwałkowanego ciasta chlebowego, tradycyjnie pokrytego cebulą, boczkiem oraz kremem z kwaśnej śmietany. Z wyglądu przypomina włoską pizzę, ale jest bez dodatku drożdży. Rezultat jest naprawdę spektakularny i niezwykle smaczny. Serdecznie polecam!...
Przepisy z bloga
Wielkanoc to idealna okazja, by wprowadzić do menu coś... ⇖ 101
Wielkanoc to czas pełen aromatów, rodzinnych spotkań... ⇖ 100
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 1110
Jeśli marzycie o domowych bułeczkach, które rozpływają... ⇖ 98
Focaccia to jedno z najbardziej klasycznych drożdżowych... ⇖ 97
Jeśli lubisz dania pełne smaku, aromatyczne przyprawy i... ⇖ 198
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 267
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 80
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 77
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 66
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 66
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 66
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 62
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 58
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 57