Najnowsze przepisy
Sałatka ze szparagami i jajkiem to super pomysł na... ⇖ 17
Szparagi w cieście francuskim z kozim serem i suszonymi... ⇖ 38
Ciasto kokosowe na biszkoptach Dobre i ładne ciasto bez... ⇖ 38
Sezon na BBQ rozpoczęty, a dobra marynata do mięsa na... ⇖ 15
Sałatka ziemniaczana z ogórkami małosolnymi Sałatka z... ⇖ 14
Amoniaczki
SKŁADNIKI: - 1 kg maki pszennej- 4 jaja- 4 zoltka- 2 szklanki cukru pudru- 20 dag masla- 1/2 szkl. kwasnej smietany- 1 cukier waniliowy- 2 dag amoniaku WYKONANIE :Wszystkie skladniki wyrobic, rozwalkowac na stolnicy na okolo 1/2cm wycinac ciasteczka (ksztalt wedlug uznania) moczyc w delikatnie roztrzepanym bialku, posypac cukrem krysztalem,Piec na zloty kolor w temp. okolo 160-190*
Przepisy z bloga
Czasem najlepiej smakują proste desery, a przygotowanie... ⇖ 563
Na pewno wiele z nas próbowało popularne ciastka Cantucci... ⇖ 455
Jednym z moich ulubionych dań jest kebab <3 więc dziś... ⇖ 712
Chyba każdy z nas uwielbia tradycyjne ciasto kruche...... ⇖ 547
Dawno nie robiłam ciasteczek więc zdecydowanie muszę to... ⇖ 502
Ciasto z makiem bardzo często pojawia się u mnie w domu,... ⇖ 503