Amoniaczki
Źródło: https://www.dzisjagotuje.pl/2018/01/amoniaczki.html
SKŁADNIKI: - 1 kg maki pszennej- 4 jaja- 4 zoltka- 2 szklanki cukru pudru- 20 dag masla- 1/2 szkl. kwasnej smietany- 1 cukier waniliowy- 2 dag amoniaku WYKONANIE :Wszystkie skladniki wyrobic, rozwalkowac na stolnicy na okolo 1/2cm wycinac ciasteczka (ksztalt wedlug uznania) moczyc w delikatnie roztrzepanym bialku, posypac cukrem krysztalem,Piec na zloty kolor w temp. okolo 160-190*
Najnowsze przepisy
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 11
[ Artykuł sponsorowany] Kuchnia Malezji i Singapuru:... ⇖ 11
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 37
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 27
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 165
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Czasem najlepiej smakują proste desery, a przygotowanie... ⇖ 850
Na pewno wiele z nas próbowało popularne ciastka Cantucci... ⇖ 728
Jednym z moich ulubionych dań jest kebab <3 więc dziś... ⇖ 1054
Chyba każdy z nas uwielbia tradycyjne ciasto kruche...... ⇖ 841
Dawno nie robiłam ciasteczek więc zdecydowanie muszę to... ⇖ 812
Ciasto z makiem bardzo często pojawia się u mnie w domu,... ⇖ 800
Gdy pogoda nie dopisuje, takie właśnie danie się wpisuje... ⇖ 874
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 164
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 37
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 29
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 27
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 20
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 16
































