Apfelkuchen, czyli jabłecznik po niemiecku

Nie można rozpocząć jesieni bez solidnej szarlotki. Już dawno wpadł mi w oko niemiecki jabłecznik, w którym jabłka są jedynie przekrojone na połówki i ponacinane jak szwedzkie ziemniaki hasselback, które właśnie ze względu na oryginalny wygląd zrobiły międzynarodową karierę. W takim najbardziej podstawowym przepisie na Apfelkuchen ze Szwabii spód z kruchego ciasta...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 17
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 185
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Kolega kiedyś mnie zapytał, czy my jemy tylko wymyślne,... ⇖ 581
Na pewno kiedyś już wspominałam, dlaczego nie przepadam... ⇖ 592
Ciąg dalszy kulinarnej wycieczki do Japonii na naszym... ⇖ 670
Zima raczej skłania do ciepłych i pożywnych zup niż do... ⇖ 619
Z pewną nadzieją wyglądam weekendu, gdyż poprzedni... ⇖ 1008
Moje maluchy przyjęły z niedowierzaniem informacje, że w... ⇖ 605
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204