BABA GANOUSH - pasta z pieczonego bakłażana po libańsku
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2015/05/baba-ganoush-pasta-z-pieczonego.html
Na warsztatach z kuchni libańskiej, które zdarza mi się prowadzić w Spot w Poznaniu, niezmiennie największą popularnością cieszą się hummus i falafel, potrawy, które na świecie już dawno odkryto, zrobiły furorę i należą do dobrego i zdrowego street food(u).Pamiętam mój pierwszy falafel wiele lat temu w paryskim Marais, w kultowym miejscu, po który trzeba było czekać w...
Najnowsze przepisy
Ciasto kawowe z bezą kokosową to wypiek, który doskonale... ⇖ 17
Ten przepis na zielony koktajl warzywny z blendera jest... ⇖ 12
Są dania, które robi się błyskawicznie, a smakują tak,... ⇖ 18
Makaron z cukinią i pomidorami– szybki, lekki i pyszny... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 554
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 509
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 589
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 495
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 484
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 534
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 572
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 523
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 574
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 712
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 567
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 262
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 256
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 212









































