Baba ganoush - pasta z pieczonego bakłażana

Baba ganoush, czyli kremowy dip z pieczonego baklazana pochodzacy wprost z Libanu. Podawany jako przystawka swietnie komponuje sie ze swiezymi warzywami, krakersami czy pieczywem. Przygotowany w wersji nieco gestszej sprawdzi sie takze jako smarowidlo do kanapek.Skladniki-1 baklazan-3 lyzeczki soku z cytryny-2 lyzeczki tahini-1 zabek czosnku-sol morska-oliwa z oliwek-opcjonalnie: 2 lyzki swiezych ...
Najnowsze przepisy
Sok winogronowo - jabłkowy to jeden z naszych ulubionych... ⇖ 5
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 7
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 12
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 10
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 15
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Gotowane krewetki, cytryna i pietruszka to zawsze udany... ⇖ 780
Sezon na kurki to jeden z moich ulubionych. Te niepozorne... ⇖ 620
Uwielbiam klasyczny hummus, ale lubię też go od czasu do... ⇖ 684
Siekane kotlety są fajną alternatywą dla zwykłych... ⇖ 725
Lubię proste i wytawne muffinki. Chociaż często są... ⇖ 755
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2014
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 294
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 283
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 250
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 241
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 205