Baba ghanosh - bakłażanowe smarowidło do chleba
Źródło: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2014/03/baba-ghanosh-baklazanowe-smarowidlo-do.html
Baba ghanosh danie kuchni arabskiej, popularne na Bliskim Wschodzie (Liban, Syria ) i w Egipcie. To potrawa w formie pasty lub dipu, ktorej podstawowym skladnikiem sa: baklazany i sezamowe tahini.Paste te najczesciej je sie z pieczywem, nakladana na placki chlebowe pita, dodajac do warzyw lub grilowanych mies. W Egipcie jest podawana jako danie glowne z pestkami granatu.
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 8
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 8
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Syrop z cebuli, babciny spsosób na przeziebienie dzisiaj... ⇖ 759
Kawa z koglem-moglem to prawdziwe mistrzostwo smaku. Nie... ⇖ 775
Dzisiejsza propozycją to klopsiki z dorsza - absolutnie... ⇖ 676
Klops z indyka z mielonego mięsa to najprostsza wersja... ⇖ 755
Sos dyniowy to jeden z najprostszych sposobów na... ⇖ 767
Jajecznica na parze to świetny pomysł na lekkostrawne... ⇖ 909
Proponuję prosty, zdrowy i pyszny deser dla amatorów... ⇖ 835
Marchew to bardzo zdrowe warzywko, powinno zatem jak... ⇖ 662
Dzisiaj zapraszam na placki ziemniaczane w wydaniu... ⇖ 733
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 81
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 76
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 59









































