Baba ghanosh - bakłażanowe smarowidło do chleba

Baba ghanosh danie kuchni arabskiej, popularne na Bliskim Wschodzie (Liban, Syria ) i w Egipcie. To potrawa w formie pasty lub dipu, ktorej podstawowym skladnikiem sa: baklazany i sezamowe tahini.Paste te najczesciej je sie z pieczywem, nakladana na placki chlebowe pita, dodajac do warzyw lub grilowanych mies. W Egipcie jest podawana jako danie glowne z pestkami granatu.
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 8
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 4
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 21
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Syrop z cebuli, babciny spsosób na przeziebienie dzisiaj... ⇖ 756
Kawa z koglem-moglem to prawdziwe mistrzostwo smaku. Nie... ⇖ 760
Dzisiejsza propozycją to klopsiki z dorsza - absolutnie... ⇖ 673
Sos dyniowy to jeden z najprostszych sposobów na... ⇖ 756
Klops z indyka z mielonego mięsa to najprostsza wersja... ⇖ 744
Jajecznica na parze to świetny pomysł na lekkostrawne... ⇖ 896
Proponuję prosty, zdrowy i pyszny deser dla amatorów... ⇖ 824
Marchew to bardzo zdrowe warzywko, powinno zatem jak... ⇖ 654
Dzisiaj zapraszam na placki ziemniaczane w wydaniu... ⇖ 726
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 803
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 341
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 297
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 235
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 225