Baba Ghanoush – przepis na pastę z bakłażana
Źródło: https://www.czteryfajery.pl/2024/09/baba-ghanoush-przepis.html
Baba ghanoush – arabska pasta z pieczonych bakłażanów Baba ghanoush pasta z pieczonego bakłażana jest jednym z symboli kuchni bliskowschodniej. Przygotowanie pysznej pasty z bakłażanów z cebulą, natką pietruszki, sokiem z cytryny i czosnkiem zajmuje maksymalnie 40 minut, a wersja podstawowa baba ghanoush zawsze smakuje wyśmienicie. W Europie klasyczna pasta z pieczonego bakłażana to pyszne smarowidło do chleba. Na Bliskim Wschodzie baba ghanoush zazwyczaj serwowana jest jako...
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 10
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 13
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 12
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Sałatka z fetą pomidorem i ogórkiemTa sałatka z serem... ⇖ 50
Dobry prezent to taki, który wywołuje emocje, pozostaje w... ⇖ 33
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 52
Delikatne pulpeciki w sosie pieczarkowym przepis na obiad... ⇖ 50
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 74
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 71
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 51








































