Babka - piegus
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2022/02/babka-piegus.html
250 g margaryny ( Palma z murzynkiem )1 szklanka cukru1 szklanka jajek ( 4 do 5 sztuk )1 szklanka mąki pszennej1 szklanka maku niebieskiego1 łyżeczka proszku do pieczeniaWszystkie składniki po kolei miksujemy na jednolitą i gładką masę .Pieczemy około 40 minut w temperaturze 170 - 180ºC ( do suchego patyka ) . Studzimy delikatnie w uchylonym...
Najnowsze przepisy
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 2
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 8
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 12
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 14
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 23
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 55
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 56
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 106
Przepisy na czasie
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 54
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 52
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 49
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 42
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 37
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 35
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 32
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 32
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 28









































