Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 91
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Babka - piegus

250 g margaryny ( Palma z murzynkiem )1 szklanka cukru1 szklanka jajek ( 4 do 5 sztuk )1 szklanka mąki pszennej1 szklanka maku niebieskiego1 łyżeczka proszku do pieczeniaWszystkie składniki po kolei miksujemy na jednolitą i gładką masę .Pieczemy około 40 minut w temperaturze 170 - 180ºC ( do suchego patyka ) . Studzimy delikatnie w uchylonym...
Przepisy z bloga
400 g mięsa mielonego wieprzowego1 duża cebula2 łyżki... ⇖ 58
PULPETY500 g mięsa2 łyżki bułki tartej1 jajko15 całych... ⇖ 55
1 galaretka gruszkowa300 ml wrzącej wody400 g jogurtu... ⇖ 52
Często zostaje mięso czy kiełbasa z grilla , często... ⇖ 138
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417