Babka cytrynowa przekładana dżemem

Dzisiaj przepis na klasyczną wielkanocną babkę o intensywnym cytrynowym aromacie. Babka jest pyszna, wilgotna, polana cytrynowym lukrem i dla urozmaicenia przełożona dżemem. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 40 min Składniki: (na formę o poj. 1,7-2 l) 4 większe jajka lub 5 małych 1 szklanka cukru szczypta soli 3/4 szklanki oleju skórka otarta z jednej cytryny 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka naturalnego olejku cytrynowego 275 g mąki 25 g mąki ziemniaczanej (czubata...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 25
Witam wszystkich serdecznie .No cóż nie wiem czy lubicie... ⇖ 18
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 16
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 28
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 157
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 160
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 176
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 190
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 163
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 807
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 344
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 298
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 239
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 228