Babka drożdżowa do lukrowania i koszyczka
Źródło: https://azgotuj.blogspot.com/2023/04/babka-drozzdzowa-do-lukrowania-i.html
Babka drożdżowa o smaku pomarańczowym. Można zrobić jedną dużą lub jeśli mamy małe foremki możemy upiec małe i polukrować. Ja nie jestem zwolenniczką lukru ale jak lubicie to fajnie jest zrobić lukier z sokiem z granata. Wychodzi piękny różowy kolor. A same babeczki wygladają bajecznie.Czas przygotowania: 125 minutPieczenie: od 15 do 30 minutSkładniki:380 g mąki (...
Najnowsze przepisy
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 6
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 9
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 13
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 14
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 48
Domowy ser z nerkowców jest delikatny, kremowy i naprawdę... ⇖ 52
Crepes gryczane z papryką i jajkiem to francuska klasyka w... ⇖ 62
Sałatkę można zrobić i zjeść samodzielnie lub z serem... ⇖ 71
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 95
Znudziło ci się ciasto marchewkowe? Zrób ze mną ciasto... ⇖ 114
Przepisy na czasie
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 54
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 52
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 49
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 42
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 37
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 36
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 35
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 32
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 28









































