Babka drożdżowa do lukrowania i koszyczka
Źródło: https://azgotuj.blogspot.com/2023/04/babka-drozzdzowa-do-lukrowania-i.html
Babka drożdżowa o smaku pomarańczowym. Można zrobić jedną dużą lub jeśli mamy małe foremki możemy upiec małe i polukrować. Ja nie jestem zwolenniczką lukru ale jak lubicie to fajnie jest zrobić lukier z sokiem z granata. Wychodzi piękny różowy kolor. A same babeczki wygladają bajecznie.Czas przygotowania: 125 minutPieczenie: od 15 do 30 minutSkładniki:380 g mąki (...
Najnowsze przepisy
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 14
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 10
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 13
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 14
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 25
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 49
Domowy ser z nerkowców jest delikatny, kremowy i naprawdę... ⇖ 58
Crepes gryczane z papryką i jajkiem to francuska klasyka w... ⇖ 71
Sałatkę można zrobić i zjeść samodzielnie lub z serem... ⇖ 81
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 501
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 484
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 413
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 385
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 253
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 248
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 248








































