Babka drożdżowa do lukrowania i koszyczka
Źródło: https://azgotuj.blogspot.com/2023/04/babka-drozzdzowa-do-lukrowania-i.html
Babka drożdżowa o smaku pomarańczowym. Można zrobić jedną dużą lub jeśli mamy małe foremki możemy upiec małe i polukrować. Ja nie jestem zwolenniczką lukru ale jak lubicie to fajnie jest zrobić lukier z sokiem z granata. Wychodzi piękny różowy kolor. A same babeczki wygladają bajecznie.Czas przygotowania: 125 minutPieczenie: od 15 do 30 minutSkładniki:380 g mąki (...
Najnowsze przepisy
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 7
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 7
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 11
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 16
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 26
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 7
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 49
Domowy ser z nerkowców jest delikatny, kremowy i naprawdę... ⇖ 58
Crepes gryczane z papryką i jajkiem to francuska klasyka w... ⇖ 70
Sałatkę można zrobić i zjeść samodzielnie lub z serem... ⇖ 81
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 99
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 561
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 481
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 476
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 396
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 376
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 364
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 246
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 235
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234








































