Najnowsze przepisy
Ciasto na serkach homogenizowanych z dodatkiem malin - u... ⇖ 14
Serdecznie witam i zapraszam na pyszną sałatkę, która... ⇖ 50
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 19
Delikatne, puszyste, lekkie placuszki z nutą cytryny.... ⇖ 30
Pokazały się już w sklepach szparagi więc nie mogłam... ⇖ 37
Babka drożdżowa dukielska - kuchnia podkarpacka
Babka drozdzowa dukielska - kuchnia podkarpackaNa poludniowo-wschodnim krancu Polski, w miasteczku Dukla, tradycyjna drozdzowa babe wielkanocna piecze sie z dodatkiem maki kukurydzianej. Dzieki temu ciasto ma piekny zloty kolor, a jego konsystencja jest nieco bardziej krucha.Jak kazde typowe ciasto drozdzowe, ciasto na babke wyrasta tyle razy, ile jest por roku – raz w postaci zaczynu, drugi raz...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 28
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 88
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 71
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 100