Babka drożdżowa dukielska - kuchnia podkarpacka

Babka drozdzowa dukielska - kuchnia podkarpackaNa poludniowo-wschodnim krancu Polski, w miasteczku Dukla, tradycyjna drozdzowa babe wielkanocna piecze sie z dodatkiem maki kukurydzianej. Dzieki temu ciasto ma piekny zloty kolor, a jego konsystencja jest nieco bardziej krucha.Jak kazde typowe ciasto drozdzowe, ciasto na babke wyrasta tyle razy, ile jest por roku – raz w postaci zaczynu, drugi raz...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 17
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 17
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 386
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 245
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 218
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5436
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 255
Bandurjanki – kuchnia podkarpackaLokalizacja: powiat... ⇖ 408
Jabczok – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Krasna, gmina... ⇖ 596
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1520
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 214
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 200
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 165
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 160
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 151
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 123