Babka kawowa

Przepis na delikatną, wilgotną oraz lekko sypką babkę kawową. Ciasto jest pyszne oraz bardzo aromatyczne, a pieczenie łatwe, szybkie i przyjemne. Babka z pewnością ucieszy podniebienia kawoszy oraz miłośników domowych wypieków. Świetnie sprawdzi się na deser, ale także jako słodka ozdoba wielkanocnego stołu.Potrzebne składniki- 200 g mąki pszennej- 80 g mąki ziemniaczanej- 200 g masła- 200 g cukru trzcinowego- 5 małych jajek- 25 ml mocnego espresso- 2 łyżki kawy...
Najnowsze przepisy
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 10
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Ryby bardzo często goszczą na moim stole, a makarony... ⇖ 53
Sandacz to delikatna ryba, która odznacza się maślanym,... ⇖ 56
Knedle ze śliwkami zawsze przypominają mi najlepsze smaki... ⇖ 166
Pesto to wszechstronny dodatek do makaronów, sałatek, ryb... ⇖ 86
Dawno nie jadłam klasycznych placków ziemniaczanych, ale... ⇖ 97
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale... ⇖ 104
Przepis na pulpeciki z piersi indyka w sosie kurkowym na... ⇖ 141
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 824
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 353
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 319
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 271
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 260