Babka marmurkowa bez glutenu

Puszysta, miękka i cudownie wilgotna – ta babka marmurkowa to bezglutenowy klasyk w wielkanocnym wydaniu! Dzięki jogurtowi greckiemu i delikatnej mieszance mąki kukurydzianej i ryżowej, zaskakuje lekkością i subtelną słodyczą. Idealna do filiżanki kawy czy herbatki…A goście będą wołać o dokładki! Potrzebujemy:3 jajka60 g cukru80 g mąki ryżowej50 g mąki kukurydzianej100 g jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej)100 g oleju40 g budyniu waniliowego/śmietankowego w...
Najnowsze przepisy
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 11
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 15
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 13
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 22
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 72
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Tort z musem wiśniowym i białą czekoladą – elegancja... ⇖ 140
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego... ⇖ 124
Jeśli lubisz połączenie chrupiących orzechów, kremowej... ⇖ 153
Grillowanie to świetna sprawa, ale co, jeśli pogoda nie... ⇖ 123
Nie ma nic lepszego niż domowe ciasto z jabłkami, które... ⇖ 180
Zapach korzennych przypraw unoszący się w kuchni, ciepło... ⇖ 260
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2123
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 352
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 326
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 324
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 279
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 276