BABKA MIGDAŁOWA ZAPARZANA

Prosta, łatwa, lekko wilgotna przez dodanie mielonych migdałów i długo świeża. Z wyraźnym aromatem migdałowym, który w ciastach bardzo lubię Składniki:1 szkl mielonych migdałów1 szkl mąki pszennej1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia2/3 szkl cukru5 jajekaromat migdałowy250 g masłaWykonanie:Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Ubijamy na małym obrotach miksera, po czym dodajemy...
Najnowsze przepisy
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 7
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 10
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 16
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 23
Przepis na śledzie z suszonymi pomidorami i musztardą... ⇖ 20
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Dziś zapraszam na bardzo dobre kruche ciasto z budyniem i... ⇖ 85
O kruchych ciastkach chyba nie trzeba dużo mówić na... ⇖ 71
Powiem krótko: prosty, pyszny, ekspresowy wypiek. Muffinki... ⇖ 58
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 617
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2086
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 345
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 317
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 304
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 272
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 266