Najnowsze przepisy
Pyszne, kremowe ciasto na deser, bez pieczenia, idealne.... ⇖ 41
Sezon na szparagi rozpoczęty - zapraszam do zakładki z... ⇖ 35
Zupa cebulowa kremPrzepis na zupę z cebuli karmelizowanej... ⇖ 39
Babka piaskowa Rudnicka – kuchnia podkarpacka
Babka piaskowa Rudnicka - kuchnia podkarpackaPrzepisy ze starych babcinych zeszytów często zaskakują nietypowym łączeniem dobrze znanych składników. Babka piaskowa z przepisu Pani Jadwigi Trojnar z Rudnika nad Sanem jest tego doskonałym przykładem. Jako środek spulchniający wykorzystuje się w niej amoniak, który w tradycyjnych podkarpackich przepisach służy do spulchniania kruchych...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 36
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 88
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 71
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 100