Babka ponczowa
Źródło: https://www.czteryfajery.pl/2020/04/babka-ponczowa.html
Babka ponczowa francuska babka rumowa Savarin. Babka ponczowa Savarin, francuska babka nasączona rumem to lekkie i puszyste ciasto przesiąknięte aromatycznym syropem. Smakuje obłędnie na ciepło i na zimno. Można ją podawać z bitą śmietaną i owocami, albo polać porcję ciasta sosem wiśniowym.Francuska babka rumowa ma polskie korzenie, choć istnieje kilka historii dotyczących jej...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 10
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 18
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś wyjątkowego... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 32
Węgierska zupa rybna – oryginalny przepis na halaszle z... ⇖ 42
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 84
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 66
Zupa krem z kalafiora prosty sposób na przygotowanie zupy... ⇖ 68
Sałatka z fetą pomidorem i ogórkiemTa sałatka z serem... ⇖ 83
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1976
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1914
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1359
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 796
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 717
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 644
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 628
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 599









































