babka z konfiturą z róży
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2016/11/babka-z-konfitura-z-rozy.html
Dzisiejsze poranne bieganie było prawie zimowe, zamarznięte po mroźnej nocy kałuże, oszronione, sztywne liście chrupiące pod nogami, przymglone zimowe słońce prześwitujące przez gwałtownie ogołocone z liści drzewa... W takie dni, kiedy wracam do domu, musi na mnie czekać ciasto, takie zimowe, piernik, babka czy sernik. Wybór padł na babkę, bo właśnie to ciasto najbardziej...
Najnowsze przepisy
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 13
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 13
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 22
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 35
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 561
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 520
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 608
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 502
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 492
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 543
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 585
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 541
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 585
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 419
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 318
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 309
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 291
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 265
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 159
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 144
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 126









































