BABKA ZEBRA. MIĘCIUTKA I WILGOTNA
Źródło: https://walijskiepichcenie.blogspot.com/2020/11/babka-zebra-mieciutka-i-wilgotna.html
Składniki:(na formę typu keksówka )5 jaj2,5 szkl mąki pszennej1 szkl cukru1 cukier waniliowy (16g)1 szkl oleju1 szklanka wody gazowanej2 łyżeczki proszku do pieczeniadodatkowo:3 łyżki mąki pszennej3 łyżki kakaokilka kropli aromatu cytrynowegokilka kropli aromatu migdałowegoWykonanie:Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier, cukier waniliowy...
Najnowsze przepisy
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 3
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Czy klasyczna „zebra” może stać się jeszcze bardziej... ⇖ 60
Gdybym miała wybierać między sernikiem, a szarlotką... ⇖ 103
Cytrynowy sernik na zimno ze śmietanki i mascarpone to... ⇖ 54
Oto pyszny przepis na kremowy sos śmietanowy z boczniakami... ⇖ 64
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 439
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 437
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 337
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 333
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 292
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 223
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 162
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 157









































