BABKA ZEBRA. MIĘCIUTKA I WILGOTNA
Źródło: https://walijskiepichcenie.blogspot.com/2020/11/babka-zebra-mieciutka-i-wilgotna.html
Składniki:(na formę typu keksówka )5 jaj2,5 szkl mąki pszennej1 szkl cukru1 cukier waniliowy (16g)1 szkl oleju1 szklanka wody gazowanej2 łyżeczki proszku do pieczeniadodatkowo:3 łyżki mąki pszennej3 łyżki kakaokilka kropli aromatu cytrynowegokilka kropli aromatu migdałowegoWykonanie:Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier, cukier waniliowy...
Najnowsze przepisy
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 10
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 12
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 14
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 28
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 24
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 24
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Są takie wypieki, które potrafią poprawić humor już... ⇖ 44
Czy klasyczna „zebra” może stać się jeszcze bardziej... ⇖ 64
Gdybym miała wybierać między sernikiem, a szarlotką... ⇖ 106
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 569
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 497
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 482
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 406
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 383
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 379
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 370
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 251
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 247
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 245









































