Bagietki śniadaniowe
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/bagietki-sniadaniowe/
Bagietki śniadaniowe na zaczynie drożdżowym zwanym poolish. Poolish przygotowujemy zawsze z równych proporcji mąki i wody ze szczyptą drożdży, aby był pełnowartościowy, potrzebuje około 12 godzin w ciepłym miejscu. Zaczyn w tym czasie rośnie, a na powierzchni pojawia się mnóstwo pęcherzyków powietrza. Należy pamiętać, aby poolish nie czekał zbyt długo, jeśli zacznie opadać i tracić pęcherzyki powietrza, zrezygnowałabym... Read More Artykuł Bagietki...
Najnowsze przepisy
Miękka, wilgotna, pachnąca cynamonem… a na wierzchu ...... ⇖ 19
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne danie kuchni... ⇖ 26
DOMOWY LIKIER KAWOWO WANILIOWYZobacz jakie urocze są te... ⇖ 20
Rolada serowo-szpinakowa z łososiem to idealna propozycja... ⇖ 43
Sałatka tatarska ze śledziem to jedna z tych sałatek,... ⇖ 44
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 120
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 144
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 239
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 290
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3339
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2209
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1583
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 876
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 801
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 783
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 745
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 741









































