Bagietki śniadaniowe

Bagietki śniadaniowe na zaczynie drożdżowym zwanym poolish. Poolish przygotowujemy zawsze z równych proporcji mąki i wody ze szczyptą drożdży, aby był pełnowartościowy, potrzebuje około 12 godzin w ciepłym miejscu. Zaczyn w tym czasie rośnie, a na powierzchni pojawia się mnóstwo pęcherzyków powietrza. Należy pamiętać, aby poolish nie czekał zbyt długo, jeśli zacznie opadać i tracić pęcherzyki powietrza, zrezygnowałabym... Read More Artykuł Bagietki...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 7
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 9
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 14
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 45
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 64
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 171
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 205
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 437
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1979
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 320
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 287
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 279
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 235
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199