Bagietki śniadaniowe
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/bagietki-sniadaniowe/
Bagietki śniadaniowe na zaczynie drożdżowym zwanym poolish. Poolish przygotowujemy zawsze z równych proporcji mąki i wody ze szczyptą drożdży, aby był pełnowartościowy, potrzebuje około 12 godzin w ciepłym miejscu. Zaczyn w tym czasie rośnie, a na powierzchni pojawia się mnóstwo pęcherzyków powietrza. Należy pamiętać, aby poolish nie czekał zbyt długo, jeśli zacznie opadać i tracić pęcherzyki powietrza, zrezygnowałabym... Read More Artykuł Bagietki...
Najnowsze przepisy
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 4
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 6
Kurczak z ryżem – klasyczny, codzienny obiad, który dla... ⇖ 15
Zachwycające eklerki domoweDziś miałam ogromną ochotę... ⇖ 20
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 16
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 17
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 91
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 111
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 225
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 268
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1032
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 842
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 824
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 449
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 363
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 346









































