Bagietki śniadaniowe

Bagietki śniadaniowe na zaczynie drożdżowym zwanym poolish. Poolish przygotowujemy zawsze z równych proporcji mąki i wody ze szczyptą drożdży, aby był pełnowartościowy, potrzebuje około 12 godzin w ciepłym miejscu. Zaczyn w tym czasie rośnie, a na powierzchni pojawia się mnóstwo pęcherzyków powietrza. Należy pamiętać, aby poolish nie czekał zbyt długo, jeśli zacznie opadać i tracić pęcherzyki powietrza, zrezygnowałabym... Read More Artykuł Bagietki...
Najnowsze przepisy
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 6
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 6
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 20
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 19
Oh my goodness, have you tried *air fryer cauliflower* yet?... ⇖ 17
Oh my goodness, let me tell you about these blueberry... ⇖ 16
Let me tell you, there’s nothing quite like a bowl of... ⇖ 16
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 70
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 86
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 187
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 225
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 450
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 774
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 275
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 198
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 195