Bagietki śniadaniowe
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/bagietki-sniadaniowe/
Bagietki śniadaniowe na zaczynie drożdżowym zwanym poolish. Poolish przygotowujemy zawsze z równych proporcji mąki i wody ze szczyptą drożdży, aby był pełnowartościowy, potrzebuje około 12 godzin w ciepłym miejscu. Zaczyn w tym czasie rośnie, a na powierzchni pojawia się mnóstwo pęcherzyków powietrza. Należy pamiętać, aby poolish nie czekał zbyt długo, jeśli zacznie opadać i tracić pęcherzyki powietrza, zrezygnowałabym... Read More Artykuł Bagietki...
Najnowsze przepisy
Przepis na filet z kurczaka po hawajsku. Soczyste mięso,... ⇖ 9
Sałatka z pieczonych buraków i rukoli to jedna z tych, do... ⇖ 16
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 18
Domowe pierniczki – chrupiące po upieczeniu, miękkie i... ⇖ 14
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 90
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 106
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 220
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 266
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 793
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 685
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 661
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 401
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 321
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 305









































