Bagietki śniadaniowe
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/bagietki-sniadaniowe/
Bagietki śniadaniowe na zaczynie drożdżowym zwanym poolish. Poolish przygotowujemy zawsze z równych proporcji mąki i wody ze szczyptą drożdży, aby był pełnowartościowy, potrzebuje około 12 godzin w ciepłym miejscu. Zaczyn w tym czasie rośnie, a na powierzchni pojawia się mnóstwo pęcherzyków powietrza. Należy pamiętać, aby poolish nie czekał zbyt długo, jeśli zacznie opadać i tracić pęcherzyki powietrza, zrezygnowałabym... Read More Artykuł Bagietki...
Najnowsze przepisy
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 67
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 19
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 18
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 16
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 104
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 125
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 228
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 273
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 483
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 446
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 349
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 345
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 302
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 231
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 202
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 181
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 178
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































