Bagietki śniadaniowe
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/bagietki-sniadaniowe/
Bagietki śniadaniowe na zaczynie drożdżowym zwanym poolish. Poolish przygotowujemy zawsze z równych proporcji mąki i wody ze szczyptą drożdży, aby był pełnowartościowy, potrzebuje około 12 godzin w ciepłym miejscu. Zaczyn w tym czasie rośnie, a na powierzchni pojawia się mnóstwo pęcherzyków powietrza. Należy pamiętać, aby poolish nie czekał zbyt długo, jeśli zacznie opadać i tracić pęcherzyki powietrza, zrezygnowałabym... Read More Artykuł Bagietki...
Najnowsze przepisy
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 9
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 6
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 12
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 8
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 9
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 91
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 108
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 221
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 267
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 750
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 678
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 419
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 329
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 319









































