Bajaderki karnawałowe

Pyszne kulki mocno czekoladowe, które swoją tradycję wywodzą z XX – lecia międzywojennego. Mówi się, że bajaderka to ciastko, które przyjmie wszystko, a robione jest z okrawków ciast pozostałych po pieczeniu. Ciasteczka są przepyszne i bardzo łatwe w wykonaniu.Składniki:30 dkg ciasta (resztki biszkoptu, babki, ciastek np. petit beurre lub biszkopcików)150 ml mleka1 czubata łyżka kakao50 g czekolady roztopionej w kąpieli wodnej2 czubate łyżki dowolnego...
Najnowsze przepisy
Ciasto ucierane, śliwki i duuużo kruszonki. To musi być... ⇖ 12
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 17
Kurczak pod pierzynką z cebuli – szybki, rodzinny obiad... ⇖ 20
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 15
Gniazdka mielone z pieczarkami i serem to jedno z tych... ⇖ 12
Domowe najlepsze! Wiadomo.Lody wiśniowo-bananowe z 2... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1480
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 1097
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 664
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 565
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 551
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 481
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 479
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 471