bakłażany z pestkami granatu i sosem z maślanki

Yotam Ottolenghi jest moim guru kulinarnym. Wiem, wiem, użyłam już tego określenia wcześniej, w odniesieniu do Davida Lebovitza. Nie zmieniłam zdania, bez obaw, David Lebovitz to guru czekoladowe i w ogóle w kwestii słodkości, a Yotam Ottolenghi zdecydowanie w gotowaniu słono wytrawnym. Obaj doskonale się uzupełniają, obaj w pewien sposób wywodzą się z tej samej tradycji...
Najnowsze przepisy
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 10
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 542
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 492
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 574
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 483
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 455
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 521
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 557
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 505
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 560
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 825
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 353
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 319
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 271
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 260