Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 10
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 19
Aromatyczna papryka pieczona w oliwie to świetny dodatek... ⇖ 11
Jest coś magicznego w chwili, gdy pierwsze płatki śniegu... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 22
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 52
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 75
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1941
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1108
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 944
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 861
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 818
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 512








































