Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 7
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 18
Przepis na wyjątkowe mini deserki na Boże Narodzenie!... ⇖ 12
Latem 2011 roku, podczas podróży przez stany północnego... ⇖ 13
Te babeczki pachną świętami jeszcze zanim wyjmiesz je z... ⇖ 18
Ta sałatka to klasyk na świątecznym stole, ale sprawdza... ⇖ 16
Uwielbiam zbierać grzyby, jednak zazwyczaj jedzenie ich... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 38
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 42
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 73
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 94
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 197
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 538
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 462
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 435
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 382
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 365
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 336
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 320
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 238
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 220
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 219








































