Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Pieczone pierożki z piekarnika z duża ilością farszu to... ⇖ 6
Przepyszny bezglutenowy chlebek na słodko bazuje na... ⇖ 5
Krem z czekoladą Milka do tortu – aksamitny i delikatny.... ⇖ 14
Odchudzanie jest dla Ciebie synonimem męki i czasu, który... ⇖ 13
Makowa Dama z Brzoskwiniami to idealne ciasto makowe na... ⇖ 36
19.11.2025 Magda Czasem mamy ochotę na coś w klimacie... ⇖ 12
Sałatka pieczarkowa z żółtym serem – szybka, kremowa... ⇖ 14
Jeśli jest jeden smak, który kojarzy mi się z chłodnymi... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 35
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 57
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 50
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 105
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 818
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1014
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 818
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 802
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 720
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 428
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 352
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 334








































