Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Zimne nóżki drobiowe lub galareta drobiowa. Pyszne... ⇖ 6
Pierwszy raz usłyszałem o tym serze od znajomego, który... ⇖ 9
Najprostszy przepis na niby sernik bo wystarczy składniki... ⇖ 9
#WspółpracaRecenzecnka @WydawnictwoWAB Uwielbiam rośliny... ⇖ 10
jesienne kolory roślin Jesień w ogrodzie nie kończy... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 34
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 51
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 48
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 101
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 738
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 675
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 413
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 328
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 314








































