Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Chrzan, choć często kojarzony z wielkanocnym stołem,... ⇖ 7
Mięso na Domowy Doner Kebab– Zdrowsza, Naturalna i Tak... ⇖ 7
To jedna z tych sałatek, które robią się niemal same.... ⇖ 18
Dieta katogeniczna - dlaczego warto ją stosować oraz... ⇖ 17
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 22
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 34
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 46
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 71
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 57
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 113
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 839
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1281
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1039
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 865
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 839
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 770
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 468
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 389








































