Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Kentucky Gold – prosty domowy sos, który pasuje do wielu... ⇖ 3
Ta warstwowa sałatka na Sylwestra jest nieziemska! Lubię... ⇖ 8
Zestaw sprawdzonych propozycji na sylwestrowe sałatki,... ⇖ 18
To bardzo prosty przepis na pyszne ciasto bez dodatku cukru... ⇖ 11
Gwiazdki z ciasta francuskiego to pyszna i efektowna... ⇖ 18
HITowe kuleczki pizzowe z serem to przekąska, która w... ⇖ 24
Ta cynamonka w innej wersji dla wielbicieli cynamonek jest... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Szybki barszczyk idealny do małych pierożków z mięsem... ⇖ 67
Takie ciasto piekła na Boże Narodzenie nasza babcia... ⇖ 59
Surówka z kiszonej kapustyz jabłkiem, porem, marchewką i... ⇖ 44
W naszym rodzinnym domu babcia Ksenia zawsze robiła torcik... ⇖ 50
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 63
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki... ⇖ 88
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 61
Polecamy jarzynową w nieco innej odsłonie. Wzbogaconą o... ⇖ 63
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 214
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3772
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2339
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1679
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 940
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 909
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 847
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 804









































