Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 11
[ Artykuł sponsorowany] Kuchnia Malezji i Singapuru:... ⇖ 11
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 37
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 27
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 159
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 27
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 63
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 50
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 159
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 36
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 29
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 27
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 20
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 16





























