Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 4
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 6
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 13
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 20
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 34
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 30
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 34
Ciasto naleśnikowe na krokiety różni się trochę od... ⇖ 179
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 53
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 124
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 39
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 67
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1715
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1029
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 683
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 598
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 573
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 541
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 474
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 450








































