Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 17
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 109
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 25
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 32
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 56
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 85
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 179
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 59
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 433
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 418
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 331
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 325
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 282
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 216
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 191
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 165
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 154
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 140








































