Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 5
Ta zupa to klasyk – mięciutkie ziemniaki, delikatny por... ⇖ 12
Witam Kochani! W czasie przedświątecznym warto pomyśleć... ⇖ 35
Już kilkukrotnie pisałam - jeśli nie mam pomysłu to... ⇖ 33
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 27
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 137
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 35
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 56
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 50
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 105
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 811
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1004
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 811
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 785
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 693
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 425
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 343
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 328








































