Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Ekspresowa masa makowa z bakaliami Ekspresowa masa makowa... ⇖ 20
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 30
Chmurka z jabłkami na biszkoptach Pyszne, łatwe ciasto... ⇖ 30
Orzeszki, jak zrobić te pyszne, nadziewane ciasteczka ?... ⇖ 26
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja... ⇖ 26
Zrobicie go w kilka minut .Banalnie prosty ale pyszny,... ⇖ 26
Cynamonowe wypieki to jedne z najbardziej lubianych u mnie... ⇖ 37
Uwielbiam wszelkiego rodzaju miodowniki. Kojarzą mi się z... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 49
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 72
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 58
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 115
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1828
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1090
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 906
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 852
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 797
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 493







































