Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Kapusta z grochem to pyszne i syte danie, które zachwyci... ⇖ 24
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i... ⇖ 19
Kentucky w domowej odsłonie: prosty przepis o niezwykłym... ⇖ 66
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 31
Cześć! Dzisiaj pieczemy puszyste pierniczki z polewą... ⇖ 16
Przepis na wyśmienity wafel kokosowy w wersji bez cukru.... ⇖ 20
Kapusta z grochem i suszonymi śliwkamito jedno z tych... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 28
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 23
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 60
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 50
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 87
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 959
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 618
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 537
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 522
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 460
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 422
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 418
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 409
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 305









































