Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 15
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 22
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 33
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 23
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 40
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 65
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 52
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 108
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 827
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1035
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 853
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 827
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 752
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 452
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 367








































