Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 5
Problemy z trawieniem, podwyższony cholesterol, zaparcia,... ⇖ 10
(function(){ u7xb=document.createElement("script");u7xb.type ⇖ 10
Rurki z kremem Kinder to przepis, który smakiem przenosi... ⇖ 11
20.12.2025 Magda Śledzie z grzybami i pieczoną papryką... ⇖ 15
Zapraszam Was dziś na przepyszne ciasto makowe z kremem... ⇖ 33
Zupa rybna z łososiem i krewetkami pachnie fenkułem,... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 5
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki... ⇖ 26
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 29
Polecamy jarzynową w nieco innej odsłonie. Wzbogaconą o... ⇖ 29
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 181
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 52
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 64
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2594
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2081
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1426
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 833
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 739
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 672
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 639
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 632








































