Najnowsze przepisy
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami, apetyczne i... ⇖ 11
Kurczak w kremowym sosie pieczarkowo-marchewkowym... ⇖ 36
Przepis na mięciutkie, pożywne i pyszneciasteczka owsiane... ⇖ 38
Sernik na spodzie z herbatników to jedno z najbardziej... ⇖ 19
Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Przepisy z bloga
Grzyby leśne duszone w śmietanieŚwieże grzyby, prosto z... ⇖ 31
Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowymProsta i... ⇖ 47
Domowy budyń z sokiem malinowymBudyń waniliowy robiony... ⇖ 53
Surówka z czerwonej kapustyProsta i smaczna surówka z... ⇖ 53
Surówka z marchewki i jabłka do obiaduSurówka z dwóch... ⇖ 55
Jabłecznik lukrowanyJesienią najsmaczniejsze ciasta to te... ⇖ 109
Przepisy na czasie
Chleb pszenny z foremki upieczony z mąki pszennej typ-750,... ⇖ 1546
Przepis na nieziemski deser kawowy z mascarpone i bitą... ⇖ 881
Deser Kora Orzechowa to przepis inspirowany kultowym... ⇖ 838
Wraz z nadejściem jesieni rozpoczyna się sezon na... ⇖ 579
Ciasto Nocny Motyl to bardzo smaczny, dość prosty do... ⇖ 392
Cześć Kochanidziś mam dla Was przepis na po prostu... ⇖ 354
CIASTO SNIKERS BEZ PIECZENIA NA ZIMNOTo ciasto to prawdziwy... ⇖ 327