Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 18
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 12
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 18
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 24
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 18
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 25
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 78
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 172
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 58
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 396
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 301
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 291
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 236
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 188
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 171
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 145
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 92







































