Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Sos koperkowy do ryby to klasyka kuchni domowej, która... ⇖ 15
Błyskawiczny Majonez Mleczny Ten domowy majonez mleczny z... ⇖ 10
Proteinowe naleśniki owsiane z białkiem, toppingiem o... ⇖ 17
Ciasto Czekoladowe Bez Mąki to idealny deser dla osób,... ⇖ 19
Ten przepis na ciasto z kawową pianką i kajmakiem to... ⇖ 35
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 49
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 72
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 58
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 115
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 846
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1707
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1070
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 881
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 846
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 784
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 482
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 413








































