Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 12
Ten piernik to prosty, sprawdzony i niezawodny przepis na... ⇖ 11
Jesienne listki z dynią - ciasteczka Pod koniec jesieni... ⇖ 13
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka... ⇖ 19
Przepis pochodzi z książki Smaczna Polska Magdy Gessler.... ⇖ 19
Kochamy zupy każdego rodzaju nie ma wyjątku ważne aby w... ⇖ 20
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 23
Kotleciki Indycze z Cukinią(do przygotowania w urządzeniu... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 49
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 44
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 43
Przepisy na czasie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 49
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 49
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 44
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 39
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 34
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 33
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 32
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 31







































