Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Szybkie i efektowne przekąski na Sylwestra, które zrobisz... ⇖ 11
Artykuł sponsorowany Współczesny styl życia sprawia,... ⇖ 11
Ciasto owsiane z makiem, orzechami nerkowca, kremem... ⇖ 20
Marynowana mozzarella to świetny pomysł na aromatyczną... ⇖ 35
Szybki barszczyk idealny do małych pierożków z mięsem... ⇖ 44
Domowe Piwo Imbirowe - Ginger Beer(*SERIA FIT*)Domowe piwo... ⇖ 35
Kochani! Święta to nie tylko przepisy i idealne dania,... ⇖ 47
Przepisy z bloga
Szybki barszczyk idealny do małych pierożków z mięsem... ⇖ 44
Takie ciasto piekła na Boże Narodzenie nasza babcia... ⇖ 46
Surówka z kiszonej kapustyz jabłkiem, porem, marchewką i... ⇖ 38
W naszym rodzinnym domu babcia Ksenia zawsze robiła torcik... ⇖ 44
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 62
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki... ⇖ 82
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 59
Polecamy jarzynową w nieco innej odsłonie. Wzbogaconą o... ⇖ 58
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 208
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3601
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2292
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1649
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 916
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 861
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 828
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 781








































