Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Wyobraź sobie takie śniadanie: ugotowane na półmiękko... ⇖ 3
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 13
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na proste i... ⇖ 19
Świąteczne ciasteczka czekoladowe renifery to uroczy i... ⇖ 14
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 16
Kotlety ruskie – prosty i pyszny pomysł na obiad Jeśli... ⇖ 19
Sernik Kinder Country to naprawdę wyjątkowy przepis! Ma... ⇖ 23
Puszyste racuchy bez jabłek. Szybkie, proste i idealne na... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 18
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 63
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 558
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy... ⇖ 115
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany... ⇖ 53
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 558
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 185
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 145
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 117
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 114
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 103
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 94







































