Barszcz biały według kuchni staropolskiej

Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 1
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 81
Przepisy z bloga
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 23
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 36
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 86
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 43
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 45
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 51
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1999
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 325
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 291
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 239
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 202