Barszcz biały według kuchni staropolskiej
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/03/barszcz-biay-wedug-kuchni-staropolskiej.html
Barszcz biały według kuchni staropolskiejBarszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas ten jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żurku i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli...
Najnowsze przepisy
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 5
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 21
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 13
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 99
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 22
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 40
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 31
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 62
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1401
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 645
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 560
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 542
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 493
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 445
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 439
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 425
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 331









































