Barszcz biały

Barszcz biały różni się od żuru zakwasem użytym do zaprawienia go. Zakwas do barszczu białego jest robiony na bazie mąki pszennej, podczas gdy do żuru bierzemy mąkę żytnią. W związku z tym barszcz jest nieco delikatniejszy w smaku od żuru i bardziej „majerankowy”. Jest oczywiście równie smaczny jak żur i ma tylu zwolenników ilu jest wielbicieli żuru. Gotuje się obie zupy podobnie szybko i prosto. Dzisiaj przedstawimy naszą wersję ulubioną barszczu białego...
Najnowsze przepisy
Prosty przepis na paseczkową sałatkę z cukinii, tylko... ⇖ 6
Koktajle dla mózgu – przepis na lepszą pamięć i mniej... ⇖ 7
Sałatka z gorgonzolą i gruszką to ciekawe połączenie... ⇖ 7
Smaczna i sycąca zupa pomidorowa z kurczakiem, kiełbasą... ⇖ 17
Uwielbiam tą pastę z awokado, robię ją z dodatkami ,bo... ⇖ 11
Ciasto na herbatnikach z dżemem porzeczkowym to deser,... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1453
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 957
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 641
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 549
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 518
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 465
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 458
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 450